Tuesday, June 24, 2014

New Chapter, New Book of My Life

Assalamualaikum belog kecintaan & kepada sesape yang terbaca entry ni *ade ke? krik krik 

Dah lamaaaaaaaaaaaaa sangat daku tak menjenguk belog ni .. *nampak tak betapa lamanyaaa tuhh... Nak kena buat pembaharuan ni. Alang-alang dah cuti semester.. Ye tak ye, eh eh. dah cutilaa.. Dua bulan lebih.... oooo.. Ape aku nak buat.. Nak keja tak bole. Ayah aku pon dah tak harap anaknya keja. Die just bagi sokongan untuk aku buat bisnes ja. hahaha.. TERBAIK.. sebabnya die tahu anak die ni macam ne.. kekeke

Sepanjang aku tak menghapdate or menjenguk belog kecintaan ni, banyak jugak la benda-benda indah jadik dalam life. Alhamdulillah.. Yelah setelah setahun setengah jugakla aku menangisi keadaan aku, jatuh bangun dalam study, oh tak bole ingat perkara sedih tu.. lagi ape ye.. haa. bergaduh mulut, adelah lagi.. Still sampai sekarang aku memang dah tak cakap dengan orang yang menghina aku tuh.. Sakitnya masih terasa beb.. Oh my.. Tapi dalam masa yang sama, kawan kepada orang menghina aku tu, lepas die sokong budak tu, aku memang dah jauh terus dari die... The truth, aku memang rindu kawan aku yang sorang tu, alah yang sokong budak yang menghina aku tu.. sebabnya kami penah berkawan baik sangattt dulu masa awal sem (bertiga okay), kiranya tiga sem jugakla berkawan, Lepas datangnya budak yang sorang lagi tu dalam persahabatan kami bertiga, terus jadi huru hara.. Sorang je yang memahami aku sampai sekarang. Jatuh bangun aku die selalu dengan aku.. Sayang die.. Even die muda dari aku 2 tahun, tapi die sangat matang. Selalu support aku.. Terima kasih kat die.

Well, sekarang life aku pon dah okay.. dulu prob pon masa nak mula-mula adapt dengan environment study. Seriusly susah sangat.. Degree life susahhhhh banyakkkkkkkk.. *nampak tak susah tu macamne -.-"

Lepas aku dah mula cari kekuatan nak habeskan study degree aku, dah nampak jalan, barulah rasa happy sket. Puas hati tu tak payah cakapla.. sedar tak sedar ade lagi setahun setengah nak stay dalam UUM tu.. Then praktikal.. Hujung tahun depan dah bleh kuar dari UUM. Lepas tu, kerja laa. Master lak ? InsyaAllah ade rezeki lebih aku buat.. Kerja dulu sebabnya sekarang nak kerja sangatlah susah.. Harapan parents aku tu, akan juga dilaksana if dah ade life yang stabil lepas ni.. hee.. Means dah keja elok la.. Seriously time aku study ni dah berapa kali SPA panggil g exam, panggil interview.. Masa habes DIP dulu takde pulak nak panggil-panggil macam ni, haihh.. Tapi semua aku tak p .. heee..

I hope lepas ni banyak lagi lah benda-benda baik terus berlaku, keajaiban dalam hidup aku and my families. Kalau kita tak mengubah nasib kita, sipa lagi yang nak ubah. Ye tak ? Selalu berdoa, tu senjata dan kekuatan umat Islam .. Peace :)



Source : Mr. Google

1 comment:

  1. Dont give up..teruskan usaha..pekara yg pahit tu anggap sebagai pengalaman yg buruk dan sebgai batu loncatan utk terus berjaya..insyaAllah..��

    ReplyDelete